Innowearable utvecklar den första sensorn för muskel-utmattning som ger idrottare möjlighet att avläsa laktatnivån/mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov

Striking Gold!
Svenska innovationsbolaget Innowearable, har i en banbrytande forskningsstudie lyckats validera en matchning mellan muskelaktivering och laktatnivåer i blodet. Denna innovation ska nu utvecklas till en unik produkt som ger idrottare direktinformation om deras muskelstatus utan ett blodprov. För att maximera sin träning och utveckling är det kritiskt för idrottare att ha koll på laktatnivån i blodet. Därför kallas laktat för "the golden standard metric" inom uthållighetssporter. 

Sweat and Tears but no Blood!
Laktat eller mjölksyra som det slarvigt brukar kallas, mäts idag genom blodprov under enskilda träningspass oftast i labb-miljö och med denna information lägger man sedan upp sitt träningsprogram.  Med vår teknologi kan du istället få direkt feedback om din laktatnivå under träning utan att ta blodprov som ska analyseras. Detta gör vi genom sensorer placerade på lårmuskeln kombinerat med machine-learning algoritmer (AI) och trådlös kommunikation med träningsklocka och mobiltelefon.  

"Att skapa de bästa förutsättningarna när vi idrottar genom smarta lösningar med innovativ teknologi är vad Innowearable brinner för. Ju bättre vi känner till hur vår kropp fungerar desto bättre kan vi maximera vår träning och undvika skador". säger Karin de Jongh, VD Innowearable.

Projektet kommer att presenteras i en crowdfunding kampanj på FundedByMe, www.fundedbyme.com, den 2 september, där vi erbjuder investerare att vara med på resan att utveckla en svensk innovation som kommer att revolutionera hur vi tränar.

Det kommer även att hållas Webinars den 22/8, 27/8 och den 28/8
Välkommen att medverka och ställa frågor kring projektet. 

Anmälan på länken: https://my.demio.com/ref/aeKEvzIOGGhAWk6v

Innowearable har lämnat in en PCT-ansökan (patent) för EU och USA.

2019-08-20

För frågor hänvisas till:
Karin DeJongh
karin@innowearable.se
0707-96 33 34

Innowearable AB (priv) www.innowearable.se
Klammerdammsgatan 6
302 42 Halmstad

2019-09-24

Innowearable, ett innovationsbolag baserat i Halmstad som utvecklat en världsunik innovation för att avläsa mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov presenterades vid Investerarbrevets event 17 september i Stockholm.

2019-09-06

Innowearable, ett innovationsbolag baserat i Halmstad inleder en crowdfunding kampanj på FundedByMe för finansiering av den första sensorn för muskel-utmattning som ger idrottare möjlighet att avläsa mjölksyrenivån momentant utan ett blodprov.

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.